Thursday, November 18, 2010

Statistici

Cred ca azi a fost o zi speciala. Parca toata natura a inteles cuvintele rostite de sufletul meu si a explodat intr-un spectacol de soare, culori calde de toamna dulce si glas viu de pasari calatoare. A fost o zi care a sters ca importanta multe emotii de care ma credeam detasata, revenite in actualitate parca pentru a ma trage de maneca..
Toata saptamana a vuit isteric stirea gaurii negre descoperite in galaxie. Tot din sfera asta se auzea ca se produc tsunami solare, ale caror unde se vor resimti pe pamant "in aceasta noapte", apoi ploaia de meteoriti Leonid, un spectacol incredibil; apoi CERN studiaza si stocheaza antimaterie, ne paste in curand 21 decembrie 2012 si ne este tot mai frica de sfarsitul lumii. Ne crizam, construim adaposturi antiatomice si alte dispozitive inutile oricum.
Mie mi-e frica sa zbor. Mi-e frica de inaltime, de faptul ca nu am control a ceea ce se petrece, experimentez un soi de atac de panica cateva zile inainte, care creste ca intensitate pe masura ce se apropie ziua zborului.
Dar de sfarsitul lumii nu mi-e frica. Pentru ca el se produce deja, asa cum bine constata astazi cineva, si nu este legat de calamitati naturale, planetare sau galactice. Ne alintam cu furtuni solare, ne credem importanti sa se impiedice vreo nava extraterestra de noi, nu e necesar, ne distrugem singuri. Pe noi si planeta. Sigur si pe toate planurile.
- traim intr-o lume in care parintii impart copiii ca pe sosete, 3,5 zile pe saptamana el, 3,5 ea;
- pe planeta noastra se gatesc delicatese din fetusi umani pentru regenerare celulara;
- se mediatizeaza cu precadere grotescul si senzationalul si apoi stupoare, avem populatie needucata;
- traim intr-o lume in care Kevin Carter fotografiaza in 1994 un copil african tarandu-se catre o tabara U.N. pentru a primi mancare; copilul este urmarit cu calm de un vultur care-i pandeste sfarsitul; fotograful pleaca dupa ce si-a facut poza dar se sinucide dupa 3 luni; nimeni nu stie ce s-a petrecut cu copilul, dar poza a luat premiul Pulitzer;
- am pierdut la nivel de planeta peste 10 milioane de hectare de padure anul acesta, s-au desertificat peste 13 milioane de hectare de pamant pe Terra, astazi au murit peste 27.000 de oameni de foame...
Restul statisticilor va las placerea sa le studiati singuri.. http://www.worldometers.info/

Profetiile mayase spun ca lumea "asa cum o stim noi" se va termina in 2012. Oare mai conteaza..?

Pana atunci lumea pe care o stiu eu are culori de toamna, calde, cer senin fara gauri negre sau meteoriti amenintatori. Pana in Africa nu pot ajunge dar incerc sa ajut prin preajma, sunt convinsa ca nu toti fac o poza si pleaca. Pana atunci sper sa ajung cu bine acasa si ma rog ca Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti.

No comments:

Post a Comment