Wednesday, October 13, 2010

Buchetul de trandafiri

Nimic nu se compara cu o floare. Indiferent de culoare, pret, cand la usa casei te intampina o floare parca intregul univers s-a concentrat pentru a-ti rasfata spiritul...
Intr-o lume care se invarte cu viteza navalnica a setei de bani si putere, de oportunitati si spoiala, putini sunt oamenii care mai sterg de praf sertarul comportamentelor de moda veche.
Este necesara o anume noblete pentru a implini un astfel de gest, pentru a-l face cum se cuvine...

Am primit tone de flori in viata, fiecare purtand un mesaj nespus. Sau mut, ca buchetele de irisi lipite pe usa unui apartament in chirie intr-un anume oras romanesc. Sau urlat, de felul buchetelor imense si stridente. Sau timid, ca o soapta singulara intr-un fir de trandafir strecurat intr-o banca de facultate. Sau vesel, ca un buchet imens de lalele intr-o zi insorita de februarie. Sau complet, intens si sincer, ca fiecare floare primita de la mama..

Dincolo de industria creata in jurul acestui gest, ramane placerea imensa de a te bucura de soapta buchetului sau a simplei flori primite, de matasea petalelor, de prospetimea culorii si, de ce nu, de faptul ca cineva s-a gandit la tine ca la o femeie pe care o vrea rasfatata de atingerea unui trandafir proaspat. Si zambind la citirea unui mesaj fin ancorat de un lujer.

Multumesc...

No comments:

Post a Comment